Persondatapolitik

Sådan passer vi på dine personlige informationer

Lean BI Tech / Decision Beacon

Lean BI Tech ApS (Lean BI Tech) respekterer dit privatliv. Denne Persondatapolitik beskriver dine rettigheder til privatliv og vores forpligtelse til at sikre dine personoplysninger. 

Lean BI Tech er et dansk selskab. Lean BI Tech leverer software og tjenester til private virksomheder (Kunder) i Europa under Decision Beacon navnet. Lean BI Techs hovedkontor er placeret i Hørsholm, Danmark, og Lean BI Tech er underlagt den europæiske persondatalovgivning, herunder den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR)

Denne Persondatapolitik er tilgængelig på vores DecisionBeacon.com, LeanBITech.dk-hjemmeside og i bunden af enhver Lean BI Tech ejet hjemmeside.

Hvornår og i hvilken sammenhæng gælder denne Persondatapolitik?

Denne Persondatapolitik er gældende for alle forretningsprocesser og for alle Lean BI Tech og Decision Beacon hjemmesider, domæner, mobile løsninger, cloudtjenester og communities (Lean BI Tech Sites). Der kan i tillæg hertil for specifikke serviceydelser findes yderligere vilkår for levering af tjenesteydelser, databehandlingsaftaler eller tilsvarende oplysninger for en specifik serviceydelse. 

Persondatapolitikken oplyser om databehandlingen, som udføres af Lean BI Tech som dataansvarlig, hvor Lean BI Tech bestemmer, til hvilket formål og med hvordan behandlingen udføres. Den oplyser ligeledes om databehandlingen, som Lean BI Tech udfører på vegne af vores Kunder på grundlag af deres instruktioner (Kunden som dataansvarlig og Lean BI Tech som databehandler).

Definitioner

Personoplysninger er oplysninger, som kan identificere dig som person, f.eks. e-mailadresse, postadresse eller telefonnummer etc. Det er nødvendigt at behandle dine personoplysninger for at kunne betjene vores Kunder. Undlad venligst at bruge Lean BI Tech Sites eller vores tjenester, hvis du ikke kan acceptere måden, hvorpå vi behandler personoplysninger i henhold til denne Persondatapolitik.

Vi har ikke taget tiltag til at sikre behandling af personfølsomme data. Undlad derfor at bruge Lean BI Tech Sites eller vores tjenester, hvis du påtænker at lagre personfølsomme data i vore systemer.

Hvis persondata behandler Lean BI Tech?

Lean BI Tech behandler personoplysninger om jobansøgere og kontaktpersoner eller software-brugere, som er tilknyttet vores Kunder. Vi behandler desuden personoplysninger om personer, som udgør potentielle Kunder (Kundeemner) eller forretningsmæssige samarbejdspartnere (Partnere), og som henvender sig til os via Lean BI Tech Sites eller via andre kanaler. Persondatapolitikken for disse personer findes i afsnittet ‘Hvordan behandler Lean BI Tech persondata i sin rolle som dataansvarlig?’.

For vores Kunder, behandler vi ligeledes data. Her kontrollerer Kunden databehandlingen. Vores Persondatapolitik i disse henseender kan findes i afsnittet ‘Hvordan behandler Lean BI Tech persondata i sin rolle som databehandler?’ 

I denne Persondatapolitik kan registrerede også være benævnt personer eller du/dig.

Hvordan behandler Lean BI Tech persondata i sin rolle som dataansvarlig?

Lean BI Tech indsamler personoplysninger, i sammenhæng med at du er jobsøgende, at du er repræsentant for en Kunde eller et Kundeemne, når du er repræsentant for en Partner eller når du er software-bruger.

 

Hvorfor vi behandler personoplysninger

Om Kundekontakter og software-brugere

For at styre vores Kundeforhold og for at opfylde vore forpligtelser overfor vore Kunder har Lean BI Tech brug for oplysninger om dig i din rolle som Kunde- eller Partner-kontaktperson eller bruger af en tjeneste. Formålene med at behandle disse personoplysninger er:

  1. at gennemføre salgs- og kontraktprocessen til Kunder
  2. at levere de aftalte tjenester til dig eller Kunder
  3. at yde ønsket og nødvendig support til brugere af vores tjenester
  4. at løbende forbedre vore tjenesters kvalitet og funktionalitet, samt din af vore tjenester som bruger
  5. at håndtere og forebygge mulige sikkerhedstrusler, samt almen systemvedligehold og fejlretning
  6. at forebygge misbrug af vore tjenester
  7. at håndtere Kundeforhold gennem ordrebehandling, fakturering, betaling og øvrig finansielle opgaver
  8. at drive brugerfællesskaber, hvor brugere og Lean BI Tech kan interagere og udveksle viden.

Det juridiske grundlag for at behandle personoplysninger i henhold til de ovenfor angivne formål i bogstav A) til I) er primært baseret på, at Lean BI Tech ud fra et forretningsperspektiv har en legitim interesse i at behandle dine personoplysninger på en måde, som efter vores overbevisning ikke er i konflikt med dine rettigheder vedrørende persondatabeskyttelse og selvbestemmelse. Det juridiske grundlag for at behandle dine personoplysninger i henhold til det formål, som er angivet i bogstav J), er dit samtykke.

Om kundeemner

Lean BI Tech behandler personoplysninger om Kundeemner med henblik på markedsføring. For at kunne levere målrettet og relevant indhold til potentielle Kunder opbygger Lean BI Tech en interesseprofil baseret på din aktivitet og dine valg og handlinger på Lean BI Tech Sites samt din respons på marketing indhold per e-mail. Det juridiske grundlag for en sådan behandling er primært dit samtykke. 

I afsnittene nedenfor kan du læse, hvordan vi danner sådanne profiler, hvordan du kan justere profilen, samt hvordan du tilbagekalder dit samtykke.

Om jobsøgere

Hvis du er jobsøger, behandler vi personoplysninger for at evaluere dit potentiale som Lean BI Tech-medarbejder. Det juridiske grundlag for en sådan behandling er dit samtykke.

Om partnere

Lean BI Tech behandler personoplysninger om Partnere med henblik på salg, vidensudveksling, kompetanceopbygning, for at kunne etablere den nødvendige kontakt til at udføre de forretningsaktiviteter, en Partner indgår i. Det juridiske grundlag for en sådan behandling er primært dit samtykke. 

 

Sådan indsamler vi personoplysninger

Generelt indsamler Lean BI Tech personoplysninger direkte fra dig eller andre personer, som er tilknyttet vores Kunde. Det kan fx være en leder eller kollega. Hvis Kunden, du arbejder for, køber tjenester fra Lean BI Tech via et partnerselskab til Lean BI Tech, kan vi indsamle oplysninger om dig fra partnerselskabet. 

Vi bruger også cookies og andre sporingsteknologier, på Lean BI Tech Sites og når du interagerer med os per e-mail, for at give en bedre oplevelse af vores sites. Se afsnittet ‘Automatiske dataindsamlingsværktøjer’, for yderligere information om, hvordan det virker og hvilke rettigheder du har i denne sammenhæng.

I nogle tilfælde kan vi også indsamle oplysninger om dig fra andre kilder. Disse kilder kan være Lean BI Techs marketingpartnere, offentlige kilder eller sociale netværk tilhørende tredjepart. Lean BI Tech vil være i stand til at kombinere personoplysninger om dig indsamlet fra én kilde med oplysninger indhentet fra en anden kilde. Dette giver os et mere fuldkomment billede af dig, hvilket også giver os mulighed for at betjene dig på en mere relevant måde med en højere grad af personalisering.

 

Automatiske dataindsamlingsværktøjer

Lean BI Tech bruger forskellige sporingsteknologier for at indsamle oplysninger om dine aktiviteter på Lean BI Tech Sites, og øvrige interaktioner med os. Nedenfor er nogle eksempler.

Cookies og pixels

Cookies er små tekstfiler, som indeholder en række tegn, der entydigt identificerer en bruger. De sendes tilbage til hjemmesiden og/eller tredjeparter. De fleste browsere er oprindelig sat op til at acceptere cookies, eftersom det kræves af de fleste hjemmesider for at kunne tilgå dem. Du kan ændre dine browserindstillinger, så din browser generelt afviser cookies, blokerer cookies fra tredjepart eller angiver, når der sendes en cookie.

Tracking pixels er scripts, som afvikles, når en bruger lander på en hjemmeside eller åbner en e-mail. Selve pixlen er ikke synlig og kan kun ses i sitets eller e-mailens HTML. Scriptet gør, at der downloades en tredjeparts cookie på din computer, eller registrerer, at e-mailen er blevet åbnet.

Hvis du ønsker at vide mere om cookies, og hvordan de virker, besøg venligst www.allaboutcookies.org.

Mautic-cookies

Lean BI Tech anvender det digitale marketing værktøj Mautic, som leveres af Mautic Inc, der er ejet af Acquia. Mautics tracking pixel placerer cookies på din computer for at genkende en tilbagevendende besøgende som en unik bruger. Mautic bruges til at registrere din adfærd på vores sites, og hvordan du interagerer med os per e-mail for at øge sandsynligheden for at levere indhold, som er i overensstemmelse med dine interesser. De cookies, som placeres af Mautic, kan ikke tilgå, læse eller ændre andre data på din computer. Lean BI Tech forpligter sig til at sikre din ret til at justere dine interesser og til at styre omfanget af digital markedsføring fra os gennem et system for præferencestyring.

Google-cookies og -teknologier

Google Analytics

Denne cookie giver os mulighed for at se oplysninger om website aktiviteter for brugere, herunder – men ikke begrænset til – sidevisninger, kilde og tidsforbrug på en hjemmeside. Oplysningerne er anonymiserede og vises som tal, hvilket betyder, at de ikke kan spores tilbage til enkeltpersoner. Dette hjælper med til at beskytte dit privatliv. Ved at bruge Google Analytics kan vi se, hvilket indhold der er populært på vores sider, og vi bestræber os på at give dig mere af det, du kan lide at læse og se.

Google Analytics Remarketing

Placerer cookies på din computer, hvilket betyder, at når du forlader vores hjemmeside, kan Google vise dig annoncer om Lean BI Tech, som du måske er interesseret i baseret på din tidligere adfærd på vores hjemmeside. Disse oplysninger er ikke personligt identificerbare.

Google AdWords

Ved at anvende Google Adwords er vi i stand til at se, hvilke sider der var behjælpelige med at føre til indsendelser via vores kontaktformular. Dette giver os mulighed for at gøre bedre brug af vores budget. Disse oplysninger er ikke personligt identificerbare.

Google AdWords Remarketing

Placerer cookies på din computer, hvilket betyder, at når du forlader vores hjemmeside, kan Google vise dig annoncer om Lean BI Tech, som du måske er interesseret i baseret på din tidligere adfærd på vores hjemmeside. Disse oplysninger er ikke personligt identificerbare.

Du kan i fremtiden forhindre, at de oplysninger, som dannes af Google-cookien om din brug af vores sites, bliver indsamlet og behandlet af Google ved at downloade og installere Google Analytics Opt-out Browser Add-on for din nuværende webbrowser. Denne Add-on er tilgængelig på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Facebook-cookies

Facebook Remarketing: Facebooks tracking pixel placerer cookies på din computer, som fortæller Facebook, at du har tjekket websitet. Vi går derefter ud fra, at du har en interesse for Lean BI Tech, Decision Beacon og indholdet på dette site. Når du besøger Facebook, vil du derefter blive eksponeret for oplysninger eller reklamer med lignende indhold. Brug venligst dine privatlivsindstillinger på Facebook for at begrænse eksponeringen for markedsføring af denne type.

 

Hvilke personoplysninger vi behandler

Typen af personoplysninger, Lean BI Tech behandler om dig, kan være:

  • Grundlæggende kontaktoplysninger, såsom navn, adresse, telefonnummer og e-mail
  • Demografiske oplysninger, såsom fødselsdato, alder og køn (primært jobsøgere)
  • Beskæftigelsesoplysninger, såsom arbejdsgiver, titel, position, herunder præferencer og interesser i en faglig sammenhæng
  • Feedback, kommentarer eller spørgsmål vedrørende Lean BI Tech eller vores tjenester
  • Fotos eller video optaget på vores lokaliteter
  • Indhold, du har uploadet, såsom fotos og video
  • Individuelle brugeroplysninger, såsom login-id, brugernavn, adgangskode og sikkerhedsspørgsmål
  • Finansielle oplysninger, såsom kreditkortoplysninger
  • Trafikoplysninger som bliver leveret af din webbrowser, eksempelvis browsertype, enhed, sprog og adressen på den hjemmeside, du kom fra, og andre trafikoplysninger, herunder IP-adresse.
  • Clickstream-adfærd og aktivitet på Lean BI Tech Sites og i vores produkter og tjenester
  • E-mail-adfærd, eksempelvis hvilke e-mails fra Lean BI Tech du åbner hvornår og hvordan
  • Andre personoplysninger indeholdt i din profil, som du frit har afgivet på tredjeparts sociale netværk, eksempelvis LinkedIn etc.

Som dataansvarlig behandler Lean BI Tech ikke følsomme personoplysninger om dig.

 

Hvordan vi deler dine personoplysninger

Udenfor Lean BI Tech

Lean BI Tech kan også dele dine personoplysninger med eksterne tredjeparter i de følgende sammenhænge:

Lean BI Techs brugerfællesskab

Hvis du indsender noget i Lean BI Techs brugerfællesskab eller i andre fora på Lean BI Tech Sites, kan oplysningerne læses og bruges af enhver med adgang til disse fora, og kan bruges til formål udenfor Lean BI Techs eller din egen kontrol. Lean BI Tech er ikke ansvarlig for oplysninger, du indsender i sådanne fora på Lean BI Tech Sites. Lean BI Tech publicerer ikke kommentarer, anbefalinger eller lignende udarbejdet af dig uden dit forudgående samtykke.

Forretningspartnere

Lean BI Tech kan dele dine personlige oplysninger med vores partnere, såfremt dette er legitimt ud fra et forretningsperspektiv og sker i overensstemmelse med gældende lovgivning om databeskyttelse. Hvis du fx køber vores tjenester gennem en af vore partnere, kan Lean BI Tech og vores partner dele personoplysninger for at kunne levere tjenesten til Kunden.

Offentlige myndigheder

Politiet og andre myndigheder kan kræve, at personlige oplysninger fra Lean BI Tech udleveres. I disse tilfælde vil Lean BI Tech kun udlevere oplysningerne, hvis der foreligger en retskendelse etc., som byder at gøre det.

M&A

I forbindelse med fusioner og virksomhedsovertagelser eller frasalg af hele eller dele af Lean BI Techs forretning vil den overtagende enhed samt dennes konsulenter få adgang til de oplysninger, som forvaltes af den/de Lean BI Tech-enhed/enheder, som er involveret. Det kan i nogle tilfælde omfatte personoplysninger. I M&A sager vil de eksterne parter indgå en hemmeligholdelsesaftale med Lean BI Tech.

Hvilke rettigheder har du?

Retten til at fravælge markedsføringskommunikation

Du har ret til at fravælge modtagelsen af markedsføringskommunikation fra Lean BI Tech og kan gøre det enten ved at:

  1. følge instruktionerne for framelding i den enkelte markedsføringskommunikation
  2. kontakte os via e-mail på info@leanbitech.dk

Bemærk venligst, at selv om du fravælger at modtage markedsføringskommunikation, kan du stadig modtage administrative meddelelser fra Lean BI Tech. Det kan fx være ordrebekræftelser og meddelelser, som er nødvendige for at administrere din konto eller de tjenester, som leveres til vores Kunder.

Grundlæggende rettigheder

Du har ret til at tilgå dine personoplysninger ved at anmode om et overblik over personoplysninger om dig, og du kan have en ret til dataportabilitet. Du har også ret til at anmode Lean BI Tech om at korrigere unøjagtigheder i dine personoplysninger. Hvis du har en konto hos Lean BI Tech for et Lean BI Tech Site, kan dette normalt gøres gennem de relevante “din konto”- eller “din profil”-afsnit på det relevante Lean BI Tech Site eller den relevante tjeneste. 

Du har endvidere ret til at anmode om sletning af personoplysninger og til at begrænse eller fremsætte indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger i henhold til denne Persondatapolitik eller andre tjenestespecifikke vilkår. 

Brug venligst info@leanbitech.dk til at indgive alle anmodninger som nævnt i dette afsnit. 

Du har endelig også ret til at indgive en klage til Datatilsynet vedrørende vores behandling af dine personoplysninger.

Hvordan sikrer og opbevarer Lean BI Tech dine persondata?

Sådan sikrer vi dine personoplysninger

Lean BI Tech tager den tillid, du og vores Kunder viser os, meget alvorligt. Lean BI Tech forpligter sig til at undgå uautoriseret adgang, offentliggørelse eller anden afvigende behandling af personoplysninger.

Personoplysninger opbevares ikke længere end nødvendigt for at opfylde det formål, hvortil de er indsamlet, medmindre opbevaringen er nødvendig for at opfylde nationale lovkrav, herunder lovpligtige opbevaringsperioder i forbindelse med kontrol af EU-tilskud, bogføring mv.

Det er Lean BI Techs politik at beskytte personoplysninger ved at træffe tilstrækkelige tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger. Når der ikke længere er behov for dine personoplysninger, vil vi sikre, at de slettes på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde eller pseudonymiseres eller anonymiseres.

 

Der er bl.a. truffet følgende forholdsregler:

  • Databehandlingsaftaler med underleverandører, som behandler data på vegne af Lean BI Tech.
  • Klassificering af persondata, der sikrer implementering af sikkerhedstiltag på niveau med risikovurderingen.
  • Vurdere brug af kryptering og pseudonymisering som risikoreducerende faktorer.
  • Begrænse adgangen til persondata til de personer som har brug for det, til opfyldelse af forpligtelser i forbindelse med indgåede aftaler eller lovgivning, osv.
  • Lokaliteter er beskyttet af adgangskontrolsystemer.

Hvordan behandler Lean BI Tech persondata i sin rolle som databehandler?

Lean BI Tech leverer beslutningsstøtte-tjenester til vores Kunder. Vore tjenester indebærer behandling af Kundernes data, herunder deres personoplysninger. Formål med behandlingen afgøres af vore kunder, ikke af Lean BI Tech, hvorfor Kunden er den dataansvarlige. Lean BI Tech optræder i sådanne tilfælde som databehandler og behandler dataen på vegne af og i henhold til instruktioner givet af Kunden. Forholdet mellem Kunden som dataansvarlig og Lean BI Tech som databehandler skal reguleres af en databehandlingsaftale.

Kundens og Lean BI Techs forpligtelser

Når Kunden optræder som dataansvarlig, skal Kunden, i overensstemmelse med gældende lovgivning om databeskyttelse, sikre det juridiske grundlag for behandlingen af personoplysninger. Kunden skal endvidere vurdere og etablere ejerskabet til de risici, som registrerede udsættes for gennem behandlingen af deres personoplysninger. Et andet vigtigt aspekt ved Kundens forpligtelser som dataansvarlig er at overholde oplysningsforpligtelsen i forhold til registrerede. 

Lean BI Tech er en naturlig del af Kundens forpligtelser som dataansvarlig, i den forstand at Lean BI Techs tjenester udgør dele af behandlingen af personoplysninger, som Kunden skal sikre er i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Når Lean BI Tech behandler personoplysninger på vegne af sine Kunder, skal vi således gøre det i overensstemmelse med gældende lovgivning om databeskyttelse for databehandlere.      

Kort sagt er Kunden og Lean BI Tech forpligtede til at samarbejde for at sikre persondatabeskyttelsen for registrerede. Lean BI Tech leverer de nødvendige oplysninger til Kunden, således at denne kan agere i overensstemmelse med gældende lovgivning om databeskyttelse.

I hvilket omfang anvender Lean BI Tech underleverandører?

Lean BI Tech bruger underleverandører til at behandle personoplysninger og kan i den forbindelse eksportere dine eller vores Kunders data til et sted uden for EU. Disse underleverandører er typisk leverandører af cloudtjenester eller andre IT-hosting tjenester. 

Ved brug af underleverandører vil Lean BI Tech indgå en databehandlingsaftale (DPA) med underleverandører for at sikre dine persondatarettigheder og for at opfylde vores forpligtelser over for vores Kunder. Når underleverandører er placeret uden for EU, sikrer Lean BI Tech det juridiske grundlag for sådanne internationale overførsler på vegne af dig eller vores Kunder, herunder ved at støtte sig til EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser.

Lean BI Tech støtter sig til nogle strategiske eksterne tredjeparter, som understøtter vores forretningsprocesser og leverer vores cloudtjenester. Disse tredjeparter omfatter, men er ikke begrænset til:

Google (US), leverandør af vores e-mail-, kontorautomations- og filopbevaringsløsning. Reguleret under European Commission Standard Contractual Clauses.

Google (Frankfurt), leverandør af teknisk platform til vores cloudtjenester. Reguleret under European Commission Standard Contractual Clauses.

Simply (DK), leverandør af hjemmesidehosting.

e-conomic (DK), regnskabsinformation.

Freshworks CRM (US), information om kundeemner og kunder. Reguleret under European Commission Standard Contractual Clauses.

Du er under alle omstændigheder velkommen til at anmode om et overblik over og mere detaljerede oplysninger om Lean BI Techs underleverandører, herunder dokumentation for det juridiske grundlag for internationale overførsler, som er nævnt ovenfor.

Ændringer til denne Persondatapolitik

Hvis vi ændrer vores Persondatapolitik, vil vi publicere den reviderede Persondatapolitik her med en opdateret revisionsdato. Vi opfordrer dig til at gennemgå Persondatapolitikken regelmæssigt. Hvis vi foretager væsentlige ændringer af vores Persondatapolitik, som i betydelig grad ændrer vores praksisser for persondatabeskyttelse, kan vi også meddele dette til dig på andre måder, eksempelvis ved at sende en e-mail eller ved at offentliggøre en meddelelse på vores hjemmeside og/eller på sociale medier, inden ændringerne træder i kraft.

Denne Persondatapolitik blev opdateret den 11. marts 2021.

Sådan kontaktes vi

Vi værdsætter din mening. Hvis du har nogle kommentarer eller spørgsmål vedrørende vores Persondatapolitik, uløste problemstillinger vedrørende databeskyttelse og databrug eller et muligt brud på din persondatabeskyttelse, send dem venligst til info@leanbitech.dk. Du kan også sende din forespørgsel skriftligt til: Lean BI Tech ApS, att. Den databeskyttelsesansvarlige, Humlebækvej 52, 3480 Fredensborg, Danmark.

Vi behandler dine anmodninger fortroligt. Vores repræsentant vil kontakte dig for at håndtere dine problemstillinger og skitsere mulighederne for en løsning af disse. Det er vores mål at sikre, at klager løses på en rettidig og hensigtsmæssig facon